Valmistus
Saltimbocca on italialainen klassikko, joka yleensä tehdään vasikasta tai possusta. Ohuiden lihaviipaleiden väliin laitetaan lihaversiossa salvian lehtiä ja ilmakuivattua tai savustettua kinkkua. Nyt kuitenkin tehdään kalaversio kuhasta ja kinkun sijasta savuisuutta ja suolaisuutta tuo kipparijuusto. Salvian lehdet toki kuuluvat edelleen mukaan. Lisukkeeksi syvän italialaiset gnocchit tomaattisessa ja yrttisessä kastikkeessa.
Näin se käy:
- Fileoi kuha ruodottomaksi (voit käyttää myös ahventa tai haukea tässä reseptissä)
- Kuutioi tomaatit, hienonna sipuli ja yrtit
- Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinista mehu
- Laita kuhafileen toiseen päähän pari siivua Kipparijuustoa ja salvian lehtiä, käännä fileen toinen pää ja laita grillitikulla ”paketti kiinni”
- Laita paistinpannu kuumenemaan ja siihen öljyä
- Laita kasvikset paistumaan ja pyörittele kasviksia
- Lisää sitten appelsiinin kuori ja sekoittele
- Lisää valkoviini, anna kiehahtaa ja hieman redusoitua ja lisää sitten gnocchit
- Laita kuhanyytit grilliin ja anna paistua noin 7 minuuttia, käännä vasta, kun file on saanut väriä
- Lisää kasvis-gnocchiseokseen hieman vettä
- Anna paistua toinen puoli kuhanyytistä
- Nosta nyytit kasvis-gnocchiseoksen päälle kuhat ja koristele ruoho- tai kevätsipulisilpulla
- Nosta tarjolle. Erinomainen ruokajuoma on tässä yhteydessä valko- tai roseviini.
(RN)