Kalaruoka

Kubljanka kuhasta

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 30 min
Annokset 6
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Kuori

voi/rahkataikinaa

Täyte

2 dl
puuroriisiä
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
6 kpl
keitettyjä kananmunia
800 g
ruodotonta kuhafilettä
1,5 tl
hienoa merisuolaa (kalalle)
1 nippu
tilliä hienonnettuna
1/2 tl
hienoa merisuolaa riisille
hyppysellinen
valkopippuria
ripaus
mustapippuria

Voiteluun

1 kpl
kananmuna vatkattuna

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- lohi/kirjolohi
- ahven
- muikku
- kuore
- siika
- hauki
- oikeastaan mikä vaan kala.
Tähän sopii myös kala savustettuna, vähennä silloin vaan suolan määrää.

Valmistus

Kubljanka eli venäläinen lohipiiras tällä tehtiin kertaa kuhasta. Tämä perinneherkku toimii melkeinpä kalan kuin kalan kanssa.

  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan tai tee rahkavoitaikina esim. oheisella ohjeella.
  2. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
  3. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.
  4. Keitä kananmunat koviksi (kylmään veteen 8-10 minuuttia) ja viipaloi jäähtyneinä.
  5. Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
  6. Paista kubljankaa noin 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Tarjoile salaatin kera.

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää