Valmistus
Helppo, terveellinen ja maukas lounas tai päivällinen. Kalaa voit vaihdella muikusta silakkaan jopa kuorreeseen eli norssiin saatavuuden mukaan. Jos sana bowl ihmetyttää, tulee se maailmalta ruokatrendeistä eli kotimaisittain helppoa kulhoruokaa. Ideana on siis koota samaan astiaan kaikki aterian komponentit ja viimeistellä se maukkaalla kastikkeella. Kulhoruoka parhaimmillaan valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Kulhoon sopivat niin omat suosikkiainekset, sesongin raaka-aineet kuin jääkaapin ”jämät”. Tästä lämmin muikkubowl eli muikkukulho speltin ja kasvisten kera testiin.
Spelttipohja ja bowlin kokoaminen
- Huuhtele spelttihelmet kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta.
- Kaada huuhdellut spelttihelmet kattilaan ja lisää vesi.
- Nosta kattila liedelle ja kiehauta vesi. Pienennä levyn tehoa ja hauduta spelttihelmiä miedolla lämmöllä kannen alla n. 10-15 minuuttia.
- Valmista muikut ja vihannekset.
- Vältä kannen nostamista ja älä sekoita helmiä hauduttamisen aikana.
- Siirrä kattila pois liedeltä. Mausta spelttihelmet öljyllä, sitruunanmehulla ja suolalla.
- Valmista wasabi-kastike
- Leikkaa kananmuna lohkoiksi
- Kasaa bowlit valmiiksi
Höyrytetyt juurekset
- Viipaloi porkkana ja palsternakka ohuiksi lohkoiksi
- Laita porkkana ja palsternakka pannulle höyrystymään noin 3 mm veden kanssa. Veden alkaessa kiehumaan laske tehoa ja laita pannun päälle kansi. Anna kypsyä.
- Kun porkkana ja palsternakka ovat kypsyneet laita pannulle mukaan pinaatti ja nosta lämpöä, jotta vesi haihtuu.
- Mausta juurekset suolalla ja valkopippurilla
Sweet-chili -muikut
- Laita paistinpannulle rasvaa
- Laita muikkufileet pannulle nahkapuoli pannulle
- Mausta kalat sweet-chili -kastikkeella
- Anna kalojen paistua miedolla lämmöllä pannulla kypsiksi (muutama minuutti)
Wasabi-kastike
- Sekoita ainekset keskenään