Kalaruoka

Sitruunaiset haukipullat

Tekoaika 50 min
Passiivinen valmistumisaika 5 min
Annokset 6
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

600 g
haukea jauhettuna
4 kpl
kananmunaa
1 tl
hienoa merisuolaa
1 tl
mustapippuria
1/2 dl
kermaa
1 dl
korppujauhoja
1/2 dl
spelttijauhoja
1/2 sitruunan
sitruunamehu
1/2 nippu
tilliä
100 g
voita
1/2 palko)
(halutessasi chiliä)

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- kuha
- ahven
- lahna
- säynävä

Valmistus

Tässä on haukipullaresepti, josta syntyy sellaista haukiherkkua, että ruuasta tykkäävät niin nuoret kuin vanhemmatkin – pitävät he sitten kalasta tai eivät ennen näiden maistelua.

  1. perkaa ja fileoi hauki
  2. pilko fileet pienemmiksi ja jauha lihamyllyllä haukipalat 2-3 kertaa
  3. laita kala jääkaappiin odottamaan, että olet sekoittanut muut aineet
  4. riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne
  5. kaada sekaan kerma ja sitruunan mehu, sekoita
  6. lisää spelttijauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja mausteet
  7. lisää korppujauhot ja sekoita
  8. sulata voi ja anna sen jäähtyä, kaada seokseen ja sekoita hyvin kaataessasi
  9. pilko tilli ja lisää kala sekä tilli seokseen
  10. pyörittele kalapullia (tai painele pihvejä)
  11. maista suolan määrä paistamalla pannulla pieni nokare
  12. paista paistinpannulla 5-7 min tai uunissa 200 asteessa 15-18 min riippuen haukipullien koosta

Tarjoile perunamuusin ja/tai salaatin kera. Voit käyttää näitä myös kalakeitossa tai lisukkeena rapujuhlissa.

Samalla ohjeella voit tehdä myös kalamurekkeen ja paistaa pullien kanssa samassa uunissa kiertoilmalla alimmalla tasolla, noin 25-30 minuuttia. Laske kiertoilmauunin lämpötilaa 165 asteeseen, kun pullat on otettu uunista.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää