Valmistus
Marry me -kanapastan resepti levisi aikoinaan monissa sosiaalisen median kanavissa – ja tulee vieläkin usein vastaan. Reseptin suosio perustunee sen suhteelliseen helppouteen, nopeuteen ja herkullisuuteen: kermaisessa kastike yhdistettynä aurinkokuivattuihin tomaatteihin ja parmesaanijuustoon on monen mieleen. Nimen uskotaan tulevan siitä, että ruoan on sanottu olevan niin hyvää, että sitä syötyään saa kosinnan.
Alkuperäisenä reseptinä pidetään Delish -ruokabloggaajayhteisön julkaisua vuodelta 2016. Nyt istutetaan suomalainen hauki toscanalaishenkiseen viraalireseptiin – ja toimii!
Valmistele hauki ennen kuin aloitat muuta tekemistä. Jos et itse osaa fileoida haukea ruodottomaksi asti, niin tämän reseptin videolla ja muillakin videoillamme se näytetään – tai pyydä kalakauppiastasi hoitamaan homma puolestasi.
Tee näin:
- Leikkaa munakoiso parin sentin kiekoiksi ja viillä niihin ristikot molemmin puolin.
- Kuumenna oliiviöljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
- Lisää kiekot pannulle ja paista hetki hieman väriä ja öljy imeytyy koisoihin.
- Pyörittele kiekot korppujauhoissa ja paista vielä minuutti pari. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta kiekot uunivuokaan ja laita 175-asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.
- Pyörittele hauenpalat kevyesti korppujauhoissa ja paista niihin nopeasti kevyt väri ak-tomaattien öljyssä. Suolaa kevyesti ja nosta syrjään odottamaan loppukypsennystä kastikkeen seassa.
- Lisää suikaloitu sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pannulle, ja kuullota niitä pari minuuttia tomaattien öljyssä, kunnes hieman pehmenneet. Lisää vesi ja kiehauta.
- Lisää hienonnettu valkosipuli ja timjami ja kuullota vielä minuutti.
- Lisää pannulle creme fraiche ja kanaliemi, kiehauta nopeasti ja anna hautua hetki.
- Lisää hauet ja sekoittele kastikkeeseen.
- Raasta päälle Grana Padano ja anna sulaa.
- Hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä.
- Asettele valmiit munakoisokiekot kastikkeen päälle ja koristele timjamin oksilla.
- Tarjoile heti!
- Valmistaudu kosintaan.
Alkuperäisenä pidetyn reseptin basilika on tässä vaihdettu timjamiin ja parmesanjuusto naapurikylän grana padanoon. Korppujauhot voi vaihtaa suoraan gluteenittomiin.
Jos haluat tehdä tästä pastaruoan (kuten alkuperäinen oli), niin vaihda creme fraiche ohuempaan ruokakermaan, jolloin kastikkeesta ei tule aivan näin rikasta kuin nyt. Siivuta myös hauki pienemmäksi ja lisää valitsemasi (kypsennetty) pasta kastikkeeseen samalla kuin kalatkin, sekoita ja hauduta minuutti pari loppuun.
(RN)