Kalaruoka

Piparisilli

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika 48 h
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

1 pkt
sillifile
0,5 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
vettä
0,5 dl
ruokosokeria/sokeria
2 kpl
kanelitankoja (kokonaisia)
1 tl
kardemummaa
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1 tl
inkivääriä
1 tl
pomeranssia

Valmistus

Nythän se joulu on… Tässä piparkakkujen ystävien silli.

  1. Kaada kattilaan etikka, vesi ja sokeri, kuumenna ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia.
  2. Anna liemen jäähtyä (sen pitää olla huoneenlämpöistä ennen kuin kaadat sitä sillien päälle, jotta se ei kypsennä kalaa)
  3. Huuhtele sillifileet kylmän veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
  4. Leikkaa silli pikkurillin levyisiksi paloiksi ja lado lasipurkkiin pohja piiloon.
  5. Kaada päälle maustelientä ja nostele sillien päälle myös liemessä olevia mausteita.
  6. Lado sillikerroksia lisää ja lisää lientä ja mausteita vuorotellen.
  7. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.

Purkin päälle voit laittaa koristeeksi ennen tarjoilua muutamia kanelitankoja ja appelsiinin kuorta.

Nopeuta tekemistä vaihtamalla mausteet valmiiseen piparimausteeseen. Käytä sitä tällöin 3 tl. Jos haluat vähemmän suolaisen sillin, liota fileitä vedessä 1-2 h ennen pilkkomista.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää