Valmistus
Nythän se joulu on… Tässä piparkakkujen ystävien silli.
- Kaada kattilaan etikka, vesi ja sokeri, kuumenna ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia.
- Anna liemen jäähtyä (sen pitää olla huoneenlämpöistä ennen kuin kaadat sitä sillien päälle, jotta se ei kypsennä kalaa)
- Huuhtele sillifileet kylmän veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Leikkaa silli pikkurillin levyisiksi paloiksi ja lado lasipurkkiin pohja piiloon.
- Kaada päälle maustelientä ja nostele sillien päälle myös liemessä olevia mausteita.
- Lado sillikerroksia lisää ja lisää lientä ja mausteita vuorotellen.
- Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.
Purkin päälle voit laittaa koristeeksi ennen tarjoilua muutamia kanelitankoja ja appelsiinin kuorta.
Nopeuta tekemistä vaihtamalla mausteet valmiiseen piparimausteeseen. Käytä sitä tällöin 3 tl. Jos haluat vähemmän suolaisen sillin, liota fileitä vedessä 1-2 h ennen pilkkomista.