Valmistus
- Liuota kädenlämpimään piimään hiiva
- Lisää maltaat
- Lisää siirappi ja suola. Sekoita hyvin.
- Lisää jauhot sekä vehnärouhe.
- Alusta taikinaksi. Ripottele pinnalle hieman jauhoja.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, n. 1,5 t.
- Tarvitset kolme pitkänmallista leipävuokaa. Voitele ja korppujauhota vuo’at huolella
- Jaa taikina vuokiin.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa ensin 1 t 20 min. Valele leipien pinta lämpimällä vesi-siirappiseoksella. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla.
- Laita leivät takaisin uuniin ja kypsennä vielä 40 min.
- Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa.
- Kumoa leivät vuoista. Laita ritilälle jäähtymään liinalla peitettynä.
Leivän maku on parhaimmillaan 1 – 2 päivän kuluttua leipomisesta. Tarjoa voin ja kalaherkkujen kera. Säilytä leipä jääkaapissa.