Kalaruoka

Haukihyve

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 10 h
Annokset 10
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

1 kpl
ruodoton haukifile
3 dl
ranskankermaa
3 dl
kermaa
1 nippua
ruohosipulia/kevätsipulia
koristeeksi (halutessa myös seokseen)
tilliä
ripaus
valkopippuria

Huom! Ja muistathan pakastaa kalan ennen käyttöä joko -18 astetta ja 4 vrk tai -20 astetta 24 h.

Valmistus

Tässä on kalaresepti hauesta, joka uppoaa monelle ei niin hauen ystävällekin lapset mukaan lukien. Tämä herkku syntyy yhdistämällä haukea, ranskankermaa ja kermavaahtoa. Haukihyve soveltuu juhlien cocktailpaloihin, leivän päälliseksi vaikka jouluaamuna, pääsiäispöydän alkupalana tai rapujuhlien lisukkeena .

  1. Fileoi hauki ruodottomaksi ja graavaa kala merisuolassa n. 6-8 h, fileen paksuuden mukaan.
  2. Huuhtele suola pois ja kuivaa file.
  3. Pilko kala aivan pieneksi.
  4. Lisää ranskankerma haukipilkkeeseen, pilko ruohosipuli ja lisää se seokseen.
  5. Vatkaa kerma ja pyöräytä se seokseen.
  6. Lopulta lisää hieman valkopippuria ja maista seosta.

Jos tätä herkkua syödään useampana päivänä, voit pilkkoa hauen valmiiksi ja sekoittaa hyveen päivä kerrallaan.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää