Kalaruoka

Särkisäilyke tomaattikastikkeessa

Tekoaika 6 h
Passiivinen valmistumisaika 5 h 30 min
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

150 g
paseerattua tomaattia
10 g
suolaa
30 g
öljyä (rypsi-, oliivi-, tai muu ruokaöljy)
20 g
etikkaa
n. 200 g
särkifileetä paloina

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- lahna
- pasuri
- säynävä
- kuore
- ahven

Valmistus

  1. kalan ei tarvitse olla ruodotonta tätä herkkua varten, suurimmat ruodot on syytä poistaa
  2. Sekoita kaikki ainekset kalaa lukuunottamatta yhteen.
  3. Kaada kastike lasipurkkiin (täytä noin kolmasosa purkista). Lisää särjen palat purkkiin yksi kerrallaan, kunnes se on täynnä. Kierrä kansi tiukasti kiinni ja laita lämpimään uuniin, 120 asteeseen. Käytä uunipeltiä, älä ritilää, koska purkeista voi valua kastiketta.
  4. Laita lämmöt pois uunista 2,5 tunnin jälkeen ja jätä purkit uuniin hautumaan, kunnes uuni jäähtynyt.
  5. Putsaa vuotaneiden purkkien ulkopinta ja varastoi ne huoneenlämmössä, kunnes säilykettä on tarkoitus syödä.
  6. Avattu purkki säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Hyvä tarjoiluehdotuksena on laittaa särkisäilykettä rucolapedille ohuen hapankorpun päälle. Viimeistele aioli-nokareella ja ja koristele hyppysellisellä tilliä.

MARTAT VINKKAA:

Ei ole vaarallista, vaikka purkki on vuotanut uunissa, kunhan kansi on vielä tiukasti kiinni.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää