Kalaruoka

Sitrusfenkolisilli

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika 24 h
Annokset 8
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Sitrusfenkolisilli

4 kpl / 2 kokonaista silliä
sillifileitä
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
20 kpl
kokonaisia mustapippureita
2 kpl
sitruunan mehu
2 kpl
luomuappelsiini
1 kpl
tuore fenkoli

Valmistus

Vaikka kalaruoka.fi:n toimittajien periaate on suosia suomalaista kalaa, kesään kyllä kuuluu myös uusien perunoiden kanssa silli. Tässä vähän erilainen silliresepti mm. lasimestarin ja sinappisillin ohelle. Raikasta kesäruokaa vaikka juhannuspöytään.

  1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä muutama tunti, vaihda vettä pari kertaa
  2. Valmista liemi, kiehauta, jäähdytä ja lisää sitruunamehu
  3. Leikkaa appelsiinit ja fenkolit
  4. Lado purkkiin kaikki ainesosat ja anna maustua yön yli tai pari vuorokautta

(KP)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää