Kalaruoka

Järvikalahodarit uunissa

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 15 min
Annokset 6
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Hodarit

1 kpl
Paprika/suippopaprika
1 kpl
Punasipuli
12 kpl
Hodarisämpylä
12 kpl
Järvikalapuikkoja
150 g
Juusoraaste

Majoneesikastike

1,5 dl
Majoneesia
0,5
Limen kuori ja mehu
2 rkl
Tuoretta korianteria silputtuna

Tuunaa makusi mukaiseksi

Hodareiden täytteet on helppo tuunata vastaamaan omia makumieltymyksiä. Järvikalapuikot voi korvata esimerkiksi paneroidulla kuhan seläkkeellä tai savumuikkusäilykkeellä. Jos tykkäät chilin potukusta, voit kuutioida mukaan punaista chiliä. Korianteri ei ole kaikkieen makuun, jolloin sen voi korvata esimerkiksi lehtipersiljalla.

Valmistus

  1. Puhdista paprika. Aloita halkaisemalla se, jonka jälkeen poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprika.
  2. Kuori punasipuli, jonka jälkeen leikkaa se hyvin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla.
  3. Halkaise hot dog -sämpylät. Jätä netoiselta reunalta kiinni toisiinsa. Lado sämpylät leikkuupuoli ylöspäin leivinpaperille uunivuokaan.
  4. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista sillä välin järvikalapuikot nopeasti kuumalla pannulla pinnalta rapeiksi.
  5. Laita puikot sämpylöiden väliin. Ripottele päälle juustoraastetta, kuutioitua paprikaa sekä punasipulisiivuja.
  6. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat paahtuneet, kalapuikot kuumentuneet ja juustoraaste sulanut.
  7. Valmista paiston aikana lime-korianterimajoneesi sekoittamalla muut ainesosat majoneesin joukkoon.
  8. Viimeistele hodarit ripottelemalla päälle korianteria. Valuta päälle herkullista majoneesikastiketta.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää