Kalaruoka

Helppo ja nopea kalapasta

Tekoaika 7 min
Passiivinen valmistumisaika 8 min
Annokset 3
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

250 g
Pastaa
150-200 g
Kalasäilyke (öljyssä)
500 g
Tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattipyree
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynsi
100 g
Yrtti- tai ruohosipulituorejuusto
2-3 dl
Vettä keittämiseen
1 tl
Suolaa
muutama ripaus
Mustapippuria
1 tl
Kuivattua oreganoa/basilikaa
koristeluun
Tuoreita yrttejä
1-3 rkl
Tarvittaessa: Ruokaöljyä

Sopiva lapsiperheelle

Tämä resepti on nopeudessaan ja helppoudessaan loistava ruoka kiireisen arjen keskelle. Reseptissä on sopiva määrä ruokaa joko kolmelle aikuiselle tai vastaavasti kahdelle aikuiselle sekä kahdelle pienemmälle lapselle. Valmista tulee noin vartissa ja pöydänkin ehtii kattamaan pastan kypsyessä. Maista ja ihastu!

Valmistus

Tässä reseptissä yhdistyy kaikki, mitä mukavalta ruuanlaitolta voi toivoa: Se on helppo, nopea ja valmistukseen tarvitsee vain yhden kolmen litran kattilan. Valmista tulee noin vartissa! Homma menee näin:

  1. Kuumenna vedenkeittimessä vettä kiheuvaksi.
  2. Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko sipuli kuutioiksi ja hienonna valkosipuli.
  3. Avaa kalasäilykepurkki ja valuta siitä öljyt kattilaan. Huom! Jos käytät öljytöntä säilykettä tai öljyn määrä näyttää liian pieneltä, voit käyttää ruokaöljyä kuullottamiseen.
  4. Lämmitä kattila ja öljy keskilämmölle. Kuullota siinä sipuleita ja valkosipuleita pari minuuttia.
  5. Lisää joukkoon tomaattipyree ja pyörittelee noin minuutin ajan. Lisää vielä tomaattimurska ja sekoita.
  6. Kaada kattilaan pastat ja päälle kuuma vesi. Lisää suola. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten levyn lämpöä.
  7. Anna seoksen kiehua koko ajan ja keitä pastat ohjeen mukaan kypsäksi. Kuitenkin niin, että pasta imee kaiken veden. Jos vesi näyttää loppuvan kesken, voit lisätä sitä keittämisen aikana. Huom! Keittoaika voi olla hiukan normaalia pidempi pienestä keittoveden määrästä johtuen.
  8. Tarkista pastan kypsyys ja lisää kalat joukkoon. Sekoita.
  9. Lisää vielä tuorejuusto ja mausta pippurilla sekä yrteillä.
  10. Koristele ja nauti!

 

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää