Kalaruoka

Savukala-pizzapitko

Tekoaika 1 h 30 min
Passiivinen valmistumisaika 1 h
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Taikina

12 g
Tuore hiiva
1,5 dl
Vesi
0,5 tl
Suola
1 rkl
Rypsiöljy
n. 3 dl
Hiivaleipäjauho
Jauhoja leipomiseen

Täyte

3/4 dl
Tomaattikastike
100 g
graavi-, kylmäsavu- tai lämminsavukalaa
60 g / 1,5 dl
Juusto / juusoraaste
0,5 tl
Oregano

Mikä ihmeen pizzapitko?

Pizzapitko, pizzarulla eli Pizza Stromboli on erilainen ja hauska tapa tarjota pizzaa joulun välipäivinä tai vaikka uuden vuoden kekkereissä. Välipäivinä täytteeksi on hyvä upottaa mahdollisia joulupöydästä jääneitä graavi-, kylmäsavu- tai lämminsavukalan rippeitä. Toki kaikki edellä mainitut sopivat täytteiksi milloin vain!

Valmistus

  1. Murenna hiiva kulhoon.
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita.
  3. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa hetki käsin.
  4. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla.

 

Valmistele täyte:

  1. Hienonna savukala.
  2. Raasta juusto

Leivonta:

  1. Muotoile taikina palloksi jauhotetulla leivinalustalla.
  2. Kauli taikina pitkulaiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Levitä tomaattikastike sekä ripottele kala, juusoraaste ja oregano.
  4. Rullaa taikinalevy kiinni pitkittäissuunnassa. Aseta sauma leivinpaperia vasten, jottei rulla aukea paistaessa. Purista pitkon päät kiinni.
  5. Paloittele pitko sopiviksi paloiksi saksien avulla.
  6. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Peitä pitkon palat leivinliinalla ja anna kohota uunin lämpeämisen ajan.
  7. Voitele palat vielä kananmunan keltuaisella ja paista noin 20 minuuttia.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää