Kalaruoka

Helppo ja nopea tortillamunakas

Tekoaika 15 min
Passiivinen valmistumisaika 5 min
Annokset 1
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Majoneesi

1,5 dl
Majoneesi
1/4 nippu
Persiljaa
1 kpl
Valkosipulin kynsi

Tortillamunakas

2-3 kpl
Kananmuna
1
Tortillalätty
1/4 prk
Muikkusäilyke 200 g
1/4
Suippopaprika
Ripaus
Suolaa
Ripaus
Mustapippuria

Helppo ruoka myös useammalle syöjälle

Tässä reseptissä yksi tortillamunakas = 1 annos. Jos haluat valmistaa munakkaita useammalle syöjälle, kerro ainesosien määrä syöjien lukumäärällä. Reseptin yksi majoneesisatsi riittää ainakin neljään annokseen.

Valmistus

  1. Huuhtele kasvikset kylmällä vedellä. Revi salaatti ja leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna persilja.
  2. Mittaa majoneesi. Raasta joukkoon valkosipuli sekä lisää joukkoon persilja. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
  3. Riko munat kulhoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja sekoita. Jos käytät pientä pannua ja pieniä tortillalättyjä, kaksi munaa riittää (helpottaa taittelua lopussa).
  4. Lorauta pannulle reilu ruokalusikallinen ruokaöljyä ja lämmitä pannu.
  5. Kaada munat pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes munakas alkaa olemaan kypsä. Heitä munakkaan päälle tortillalätty ja käännä tortillapuoli alaspäin.
  6. Paista hetki ja nosta munakas lautaselle.
  7. Täytä kasviksilla, kalasäilykkeellä ja majoneesilla. Taita molemmat, noin kolmasosamunakkaan kokoiset, sivut keskiosan päälle ja paina kiinni. Jaa halutessasi kahteen osaan ja nauti!

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää