Kalaruoka

Villikaviaari

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

2 kpl
keitetty kananmuna
1 prk
Kotimaista purkkikalaa valutettuna
1/3
punasipuli
30 cm
kevätsipulin vartta
1-2 rouhaisua
valkopippuria
pari hyppysellistä
suolaa
2-3 rkl
ranskankerma
pari oksaa
tilliä

VAIHTOEHTOISET KALAT

Voit hyödyntää tässä reseptissä myös muita kotimaisia purkkikaloja myös savukaloista. Voit myös käyttää edellispäivän paistetut ahven- tai kuhafileen loput herkkuun tai kylmä- tai lämminsavukalaa.

Valmistus

Joulun ja vapun klassikko on saanut uuden olomuodon. Villikaviaarissa sillin sijaan on villikalaa. Tämä herkku sopii niin alku- kuin coctailpalaksikin ja koristelusta sekä asettelusta riippuen niin juhlaan kuin illanistujaisiin. Helppo ja varsin nopea tehdä vaikka päivää ennen tarjoilua. Tarjoile saaristolaisnäkkileivän- tai -leivän tai ruisnappien kera.

Tässä on nopea kalaherkku, joka toimii monelle lapset mukaan lukien.

  1. Laita kananmunat kiehumaan, keitä kovaksi. Jäähdytä.
  2. Valuta säilykekala siivilässä.
  3. Pilko sipulit ja tilli
  4. Riko kananmunat haarukalla.
  5. Lisää ranskankermaan sipulit ja kananmunat.
  6. Pese sitruuna ja raasta sitruunan kuori ja lisää seokseen.
  7. Lopulta lisää hieman valkopippuria ja maista seosta.
  8. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tämä on ehdoton hitti esimerkiksi vappubrunssilla tai -piknikillä. Pakkaa mukaan rasiallinen villikaviaaria ja ota mukaan pussillinen ruisnappeja. Sekä tietysti kylmä kuohuviini!

(RN)

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää