Kalaruoka

Ceviche säyneestä

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset 6
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

1 kg
kokonainen säyne
6-7 kpl
limeä tai niin paljon limenmehua, että se juuri ja juuri peittää kalan. Voit myös korvata limenmehun tyrni- tai sitruunamehulla.
1 tl
suolaa
2 rkl
ruokosokeria
1 kpl
pieni punasipuli
2 kpl
valkosipulin kynsiä
1-2
punaista chiliä
1 cm
inkivääriä
1 ruukku
korianteria
3 rkl
oliiviöljyä

Yhteistyökumppani: Marthaförbundet

Valmistus

  1. Poista ruodot säyneestä (fileistä) ja leikkaa ohuiksi siivuiksi
  2. Purista limestä mehu ja sekoita suolan, ruokosokerin, hakatun punasipulin, puristetun valkosipulin, hakatun chilin, raastetun inkiväärin ja silputun korianterin kanssa. Sekoita ja lisää säyneen joukkoon.
  3. Anna cevichen kypsyä noin 15-20 minuuttia, korkeintaan pari tuntia, jääkaapissa.
  4. Pyöräytä joukkoon oliiviöljy ennen tarjoilua.

VAIHTOEHTOINEN KALA

  • särki (katso video)

 

MARTHA VINKKAA:

Ceviche sopii erinomaisesti alkuruuaksi tai seisovaan pöytään. Korianterin voi korvata lehtipersiljalla.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää