Joulukalenterin 20. luukku, aatto alkaa jo olla ovella ja tontut pyörivät villisti nurkissa. Tiettyjä kalaruokia voi ja kannattaa tehdä juuri h-hetkellä, mutta toiset kannattaa tehdä viimeistään nyt tai viikonlopun aikana valmiiksi ja ne ovat juuri parhaimmillaan tai valmistuvat aatoksi.

Tee nämä nyt – paranevat tekeytyessään
- marinoidut sillit etikka- ja mausteliemiin
- marinoidut silakat etikka- ja mausteliemiin
- kylmäsavukalat
- saaristolaisleipä




Tee nämä nyt tai parin päivän sisällä – jätä aatonaattoon tilaa glögitellä

- lämminsavukalat
- maustetut sillit maito- tai majoneesipohjaisiin kastikkeisiin
- maustetut silakat maito- tai majoneesipohjaisiin kastikkeisiin
- graavikalat
- herkut, tahnat ja ”kaviaarit”
- ota mäti sulamaan hitaasti jääkaappiin
Lämminsavustetut kalat voi tehdä päivä kaksi ennen tarjoilua. Toisilla on myös traditio savustaa kalat jouluaamuna pöytään.
Onko sinulla jokin joulun kalaruokaresepti, joka ansaitsee tulla julkaistuksi? Lähetä meille reseptisi.
Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.