Joulukalenterin 20. luukku, aatto alkaa jo olla ovella ja tontut pyörivät villisti nurkissa. Tiettyjä kalaruokia voi ja kannattaa tehdä juuri h-hetkellä, mutta toiset kannattaa tehdä viimeistään nyt tai viikonlopun aikana valmiiksi ja ne ovat juuri parhaimmillaan tai valmistuvat aatoksi.
Tee nämä nyt – paranevat tekeytyessään
- marinoidut sillit etikka- ja mausteliemiin
- marinoidut silakat etikka- ja mausteliemiin
- kylmäsavukalat
- saaristolaisleipä
Tee nämä nyt tai parin päivän sisällä – jätä aatonaattoon tilaa glögitellä
- lämminsavukalat
- maustetut sillit maito- tai majoneesipohjaisiin kastikkeisiin
- maustetut silakat maito- tai majoneesipohjaisiin kastikkeisiin
- graavikalat
- herkut, tahnat ja ”kaviaarit”
- ota mäti sulamaan hitaasti jääkaappiin
Onko sinulla jokin joulun kalaruokaresepti, joka ansaitsee tulla julkaistuksi? Lähetä meille reseptisi.
Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.