Kalaruoka

Joulukalenterin 20. luukku — Tee nämä NYT

Joulukalenterin 20. luukku, aatto alkaa jo olla ovella ja tontut pyörivät villisti nurkissa. Tiettyjä kalaruokia voi ja kannattaa tehdä juuri h-hetkellä, mutta toiset kannattaa tehdä viimeistään nyt tai viikonlopun aikana valmiiksi ja ne ovat juuri parhaimmillaan tai valmistuvat aatoksi.

Nyt kalat viimeistään mausteliemiin! Kokeile myös rohkeampia makuyhdistelmiä kalan kanssa, esimerkiksi chiliä.

Tee nämä nyt – paranevat tekeytyessään

  • marinoidut sillit etikka- ja mausteliemiin
  • marinoidut silakat etikka- ja mausteliemiin
  • kylmäsavukalat
  • saaristolaisleipä

 

Kylmäsavukalan maut tasaantuvat ja syvenevät, kun se saa levätä esim. vakuumissa jääkaapissa pari päivää.
Kokeile kylmäsavuhaukea jouluksi!
Saaristolaisleipä tekeytyy paremmaksi pari päivää. Nappaa tästä hyvä resepti!
Maito- tai majoneesipohjaiset kastikkeet kaloille ovat yleensä parhaimmillaan pari päivää. Ne kannattaa tehdä pari päivää ennen aattoa, jolloin ne ovat huipussaan aattona ja joulupäivänä.

Tee nämä nyt tai parin päivän sisällä – jätä aatonaattoon tilaa glögitellä

Silli- tai villikaviaarin voi pyöräyttää jääkaappiin maustumaan päivä kaksi ennen aattoa. Kuvassa omenasillikaviaari.
  • lämminsavukalat
  • maustetut sillit maito- tai majoneesipohjaisiin kastikkeisiin
  • maustetut silakat maito- tai majoneesipohjaisiin kastikkeisiin
  • graavikalat
  • herkut, tahnat ja ”kaviaarit”
  • ota mäti sulamaan hitaasti jääkaappiin
    Lämminsavustetut kalat voi tehdä päivä kaksi ennen tarjoilua. Toisilla on myös traditio savustaa kalat jouluaamuna pöytään.

    Piparjuurisilakoita.

 

 

 

Onko sinulla jokin joulun kalaruokaresepti, joka ansaitsee tulla julkaistuksi? Lähetä meille reseptisi.

Muista osallistua myös Kalastajan Kanavan joulukalenteriin.

 

Jatka lukemista