Kalaruoka

Blinit

Tekoaika 1 h
Passiivinen valmistumisaika 24 h
Annokset 6
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

30 pientä bliniä

4 dl
Luonnonjogurtti
25 g
Hiivaa
3 dl
Tattarijauhoja
1 tl
Sokeria
2 dl
Maitoa (kuumaa)
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sulatettu voi
kananmuna
1

Blinit yhdessä illassa

Aina ei ole aikaa nostattaa blinitaikinaa päiväkausia. Tässä tapauksessa lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi mikrossa. Liuota lämpimään jogurttiin hiiva ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna kohota peitettynä huoneenlämmössä pari tuntia.

Valmistus

Päivä 1
  1. Murenna hiiva kulhoon.
  2. Kaada päälle jogurtti, sokeri sekä jauhot ja sekoita taikinaksi.
  3. Säilytä kylmässä seuraavaan päivään.

 

Päivä 2
  1. Kuumenna maito ja vatkaa munan valkuainen vaahdoksi. Riko keltuainen kuppiin.
  2. Lisää kuuma maito, suola ja keltuainen taikinan joukkoon yhdessä voin kanssa. Sekoita. Lisää vielä valkuaisvaahto ja sekoita nostellen.
  3. Kuumenna lettupannu ja paista voissa kullanruskeiksi.
  4. Tarjoile esimerkiksi hienonnetun punasipulin, savustetun kalan, mädin ja smetanan tai erilaisten kalaisten tartareiden kanssa.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää