Valmistus
Siika on monen suomalaisen herkkua ja siitä saa loihdittua monipuolisia upeita ruokia sekä arkeen että juhlaan. Argentiinalainen chimichurri on taas grillattujen ruokien ystävä. Maukas yrttinen kylmä kastike perinteisesti yhdistetään grillatun lihan kanssa, mutta toimii täydellisesti myös grillatun kalan kanssa. Chimichurrissa yhdistyvät tuoreet yrtit, tuore chili ja hapokkuus viinietikasta.
Tässä reseptissä grillataan kokonainen siika halsterissa sitruunan kera ja tarjoillaan chimichurrin, uusien perunoiden, jugurtin sekä avokadoa ja mangoa sisältävän salaatin kanssa. Todella herkullinen yhdistelmä!
Kuvien siika-annos on kahdelle. Reseptiä voi soveltaa monen kalalajin kanssa.
Valmistus:
- Valmista ensin chimichurrikastike. Hienonna yrtit, valkosipuli, sipuli ja chili (poista ensin siemenet). Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan.
- Laita perunat keittymään suolalla maustettuun veteen tai uuniin paahtumaan öljyn ja suolan kera. Perunat voi myös grillata esim. foliovuoassa.
- Valmista salaatti pilkkomalla ja valmista nopea kastike oliiviöljystä, hunajasta, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista.
- Poista kokonaisesta siiasta sisälmykset ja kidukset. Tee siian pintaan veitsellä viiltoja. Mausta sisältä ja ulkoa suolalla. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita siian sisään. Aseta halsteriin. Grillaa siikaa kummaltakin puolelta käännellen sopivan kypsäksi. Riippuen siian/ siikojen koosta n. 20 min. Varo, ettei siika kuivu liikaa, ja että se jää mehukkaaksi. Siika on melkoisen vähärasvainen kala.
- Perunat tarjoillaan jugurttipedillä ja chimichurrin kanssa.
- Kun olet varovasti poistanut siian halsterista kokonaisena, lusikoi chimichurria myös kalan päälle.
(KP)