Valmistus
Tässä reseptissä yhdistyy kaikki, mitä mukavalta ruuanlaitolta voi toivoa: Se on helppo, nopea ja valmistukseen tarvitsee vain yhden kolmen litran kattilan. Valmista tulee noin vartissa! Homma menee näin:
- Kuumenna vedenkeittimessä vettä kiheuvaksi.
- Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko sipuli kuutioiksi ja hienonna valkosipuli.
- Avaa kalasäilykepurkki ja valuta siitä öljyt kattilaan. Huom! Jos käytät öljytöntä säilykettä tai öljyn määrä näyttää liian pieneltä, voit käyttää ruokaöljyä kuullottamiseen.
- Lämmitä kattila ja öljy keskilämmölle. Kuullota siinä sipuleita ja valkosipuleita pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaattipyree ja pyörittelee noin minuutin ajan. Lisää vielä tomaattimurska ja sekoita.
- Kaada kattilaan pastat ja päälle kuuma vesi. Lisää suola. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten levyn lämpöä.
- Anna seoksen kiehua koko ajan ja keitä pastat ohjeen mukaan kypsäksi. Kuitenkin niin, että pasta imee kaiken veden. Jos vesi näyttää loppuvan kesken, voit lisätä sitä keittämisen aikana. Huom! Keittoaika voi olla hiukan normaalia pidempi pienestä keittoveden määrästä johtuen.
- Tarkista pastan kypsyys ja lisää kalat joukkoon. Sekoita.
- Lisää vielä tuorejuusto ja mausta pippurilla sekä yrteillä.
- Koristele ja nauti!