Valmistus
Mikä on sen suomalaisempaa arkiruokaa kuin makaronilaatikko, vaikka italialaiset ovatkin pastan kypsyydestä eri mieltä. Suomalaisille tämä ruoka on kuitenkin pyhä asia ja se muuntuu hienosti myös kalaversioksi. Lisäksi tämä on nopea ruoka valmistaa uuniin, koska voit tehdä sen jo valmiiksi kypsennetystä kalasta.
Tee näin:
- Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan.
- Poista savukalasta ruodot ja nypi paloiksi. Arkena käytä valmiita, ruodottomia savukaloja, kuten lämmin- tai kylmäsavukirjolohta annospakattuna. Jos viikonlopulta on jäänyt itsesavustamaa kalaa, hyödynnä.
- Vatkaa munat maito(kerman) joukkoon
- Kuullota sipuli öljyssä.
- Lado vuokaan ensin puolet makaronia, kala, pippuri ja suola, tilli(tai muu yrtti) ja kuullotettu sipuli sekä toiset puolet makaronia.
- Juusto päälle ja munamaito viimeiseksi.
- Paista alatasolla 200 asteessa 1 h.
- Ota laatikko uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- Nauti esim. salaatin tai etikkaisten (maustekurkku/punajuuri tms.) kanssa.
(KP)