Valmistus
Kalaseljanka on yksi ruoka, johon soveltuvat turska, hauki, ahven ja kuha erinomaisesti. Kalaseljanka on perinteinen venäläinen kalakeitto, jossa kalaa ja kasviksia voi varioida jääkaapin tilanteen mukaan.
- Pilko porkkana ja juuriselleri kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia hetken.
- Lisää sekaan tomaattipyree ja lisää kalaliemi.
- Mausta liemi ja anna kasvisten kiehua vajaa 10 minuuttia.
- Kasvisten ollessa lähes kypsiä, lisää kalapalat. Keitä n. 5 minuuttia.
- Lisää keittoon pieneksi kuutioidut maustekurkut, sitruunamehu ja persiljasilppu.
- Sekoita ja kiehauta.
Tarjoile kalaseljanka smetana-lusikallisen sekä sitruunaviipaleen kera.
Kalaseljanka on kuten muutkin keitot toisena päivänä parhaimmillaan. Kalakeittoa kannattaakin tehdä runsaasti ja ottaa myös seuravana päivänä mukaan myös retkelle hyvässä ruokatermoksessa.