Kalaruoka

Kalaseljanka

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

3
porkkanaa
100 g 
juuriselleriä
loraus
öljyä
4 rkl
tomaattipyreetä
1 l 
kalalientä
1 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
400 g
turskafilettä pilkottuna
2-3  kpl
maustekurkkua
1/2
sitruunan mehu
tuoretta persiljaa
smetanaa tarjoiluun

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- kuha
- ahven
- hauki
- made

Voit lisätä soppaan myös sipulia halutessasi.

Valmistus

Kalaseljanka on yksi ruoka, johon soveltuvat turska, hauki, ahven ja kuha erinomaisesti. Kalaseljanka on perinteinen venäläinen kalakeitto, jossa kalaa ja kasviksia voi varioida jääkaapin tilanteen mukaan.

  1. Pilko porkkana ja juuriselleri kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia hetken.
  2. Lisää sekaan tomaattipyree ja lisää kalaliemi.
  3. Mausta liemi ja anna kasvisten kiehua vajaa 10 minuuttia.
  4. Kasvisten ollessa lähes kypsiä, lisää kalapalat. Keitä n. 5 minuuttia.
  5. Lisää keittoon pieneksi kuutioidut maustekurkut, sitruunamehu ja persiljasilppu.
  6. Sekoita ja kiehauta.

Tarjoile kalaseljanka smetana-lusikallisen sekä sitruunaviipaleen kera.

Kalaseljanka on kuten muutkin keitot toisena päivänä parhaimmillaan. Kalakeittoa kannattaakin tehdä runsaasti ja ottaa myös seuravana päivänä mukaan myös retkelle hyvässä ruokatermoksessa.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää