Kalaruoka

Kalaseljanka

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

3
porkkanaa
100 g 
juuriselleriä
loraus
öljyä
4 rkl
tomaattipyreetä
1 l 
kalalientä
1 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
400 g
turskafilettä pilkottuna
2-3  kpl
maustekurkkua
1/2
sitruunan mehu

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- kuha
- ahven
- hauki
- made

Voit lisätä soppaan myös sipulia halutessasi.

Valmistus

Kalaseljanka on keittoklassikko, johon soveltuvat mm. hauki, ahven ja kuha erinomaisesti. Myös madetta kannattaa kokeilla. Kalaseljanka on perinteinen venäläinen kalakeitto, jossa kalaa ja kasviksia voi varioida jääkaapin tilanteen mukaan.

  1. Pilko porkkana ja juuriselleri kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia hetken.
  2. Lisää sekaan tomaattipyree ja lisää kalaliemi.
  3. Mausta liemi ja anna kasvisten kiehua vajaa 10 minuuttia.
  4. Kasvisten ollessa lähes kypsiä, lisää kalapalat. Keitä n. 5 minuuttia.
  5. Lisää keittoon pieneksi kuutioidut maustekurkut, sitruunamehu ja persiljasilppu.
  6. Sekoita ja kiehauta.

Tarjoile kalaseljanka reilun smetana-lusikallisen sekä sitruunaviipaleen kera. Kokeile myös lorauttaa keittoon loppuvaiheessa desi tai kaksi mauste- tai suolakurkkujen lientä, niin saat takuuvarman autenttisen slaavilaisen kierteen makumaailmaan!

Kalaseljanka on, kuten monet muutkin keitot, toisena päivänä parhaimmillaan. Kalakeittoa kannattaakin tehdä runsaasti ja ottaa vaikka seuraavana päivänä mukaan retkelle hyvässä ruokatermoksessa.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää