Kalaruoka

Lahnapaistos

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika 30 min
Annokset 8
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Kastike

600 g
lahnafilettä
2
pientä sipulia
500 g
tomaattimurskaa
250 g
cheddar-sulatejuustoa
1/2 tl
mustapippurirouhetta
1/2 nippua
tilliä
1/2 dl
sitruuna/limemehua
0,5 l
vettä

Pasta

350 g
Capelli-pastaa

Muuta

Voiteluun voita tai margariinia
Sipulin ja kalajauhelihan paistoon öljyä
100 g
pastan päälle juustoraastetta

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- särki
- säyne
- pasuri
- silakka
- hauki
- ahven
- kuha

Vaihtamalla tavallisen pastan gluteenittomaan, tästä saa hyvän gluteenittoman pääruuan.

Valmistus

Jauha lahnafileet lihamyllyllä 3 kertaan, jotta kalanruotopalat eivät pilaa makunautintoa. Freesaa sipulit öljyssä ja lisää pannulle jauhettu kala ja paista niin, että kala on irtonaista murua (paistettua jauhelihaa). Lisää mausteet, tomaattimurska, sitruunan mehu ja cheddar sulatejuusto. Lisää lopuksi vesi kastikkeeseen – kastike jää varsin löysäksi.

Voitele vuoka. Kaada pasta joko vuokaan, jossa sekoitat kastikkeen pastan kanssa, tai kaada kuiva pasta kastikkeeseen ja sekoita nämä ja sitten kaada koko seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 175°C n. 30 min kunnes paistopinta näyttää hyvältä ja pasta on kypsää.  Anna ”vetäytyä” hetken ennen tarjoilua vihreän salaatin kera.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää