Kalaruoka

Nopea lohikeitto

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset 8
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Ainekset

1 000 g
kirjolohifilettä
350 g (4-6 kpl)
perunaa
2 pss
kasvissuikaleita/keittojuureksia
1,2 l
vettä
3-4
laakerinlehteä
8
maustepippuria (kokonaisia)
5 cm pätkä halutessasi
(purjoa)
4 dl
kermaa
1 tl
hienoa merisuolaa
1/2 nippu
tilliä (tuoretta)

Voit suolan sijaan käyttää myös kalaliemifondia, jossa on valmiiksi suola.

Valmistus

Lohikeitto sopii niin arkeen kuin juhlaan. Nopein tapa rakentaa lohikeitto on hankkia C-leikattua kirjolohta (kotimaista) ja hyödyntää valmiiksi pilkottuja tuoreita tai pakastettuja kasviksia keitossa. Aidolla kermalla ja tuoreilla yrteillä pystyy tehostamaan makua. Tässä on kahden päivän annos 4-henkiselle perheelle.

Kuori ja pilko perunat. Laita perunat kiehuvaan veteen kasviskuutioiden, laakerinlehden ja maustepippureiden kera ja keitä ne kypsiksi.
Poista fileestä nahkaja ja leikkaa filee kuutioiksi. Lisää kala kattilaan ja anna kiehua n. 5 min. Lisää kattilaan kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää päälle hienonnettu tilli ja maista suolan määrä.
Sitten vaan syömään. Tämäkin herkku on parhaimmillaan seuraavana päivänä kuten yleensä kaikki keitot. Jos haluat vaihtelua, voit vaihtaa perunan juuriselleriin ja tarjoilun yhteydessä voi lisätä keittoon myös esimerkiksi ruisleivästä paistettuja krutonkeja.

Aina kun jaksaa keittää kalaliemen itse kalan ruodoista ja päästä sekä pilkkoa tuoreet vihannekset keittoon, saa parhaan ja vahvimman maun keitolle.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Vaikeusaste

Opi lisää