Kalaruoka

Made in Thailand – Thaimaalainen madekeitto

Tekoaika 45 min
Passiivinen valmistumisaika 35 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

600 g
nyljetty made
50 g
inkivääri
3 kpl
valkosipulin kynsi
Kourallinen
korianteria
1 nippu
kevätsipulia
3 kpl
sellerin varsi
1 pss
pak choi
1 kpl
chili
1 rkl
vihreä curry
1 rkl
kalakastike
2 tl
suolaa
1 kpl
fenkoli
2 dl
kookoskermaa
Resepti seuraajaltamme: Anton "chefylojarvi" Holma

Valmistus

Lähikaupan kalatiski sai tarjoukseen tätä ristiriitoja aiheuttavaa pohjassa elävää fisua. Pakkohan sitä oli lähteä soveltamaan ja ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemaan!

Tärkeintä on tehdä hyvä keittopohja, samaa pohjaa voi myös soveltaa muihinkin kaloihin jos made kammottaa. (Alaskanseiti) tai jopa ihan kana ruokiin.

  1. Pilko inkivääri,chili,valkosipuli, fenkoli ja selleri pieneksi.
  2. Laita kattilaan öljyä ja paista niitä hieman.
  3. Lisää sekaan 5 dl vettä ja kalakastiketta. Anna hautua 15-20 min.
  4. Laita sekaan luraus kookoskermaa, vihreää curry tahnaa, kokonainen lime murskattuna ja hyvin pestyt pak choit.
  5. Kun olet saanut perattua fisun, heitä se joukkoon. Itse käytin myös päätä koska se antaa makua ja kyllä ne varmaan sielä Thaimaassakin imasee päästä lihat suihinsa.
  6. Lisää vielä suolaa oman maun mukaan.
  7. Anna hautua 20 min.

Bon appetit ja sama thaimaaksi!

 

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää