Kalaruoka

Savukalapiirakka uunipellille

Tekoaika 45 min
Passiivinen valmistumisaika 30 min
Annokset 8
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Pohja

600 g
Lehtitaikina

Täyte

300 g
Lämmin-/kylmäsavukalafileetä revittynä/pilkottuna
150 g
Juustoraastetta
2 dl
Kermaa
2 kpl
Kananmunaa
100 g
Raejuustoa
0,5 dl
Ruohosipulia silputtuna
ripaus
Mustapippuria

Lisäksi

voiteluun
Kananmunaa
koristeluun
Rucolan lehtiä

Valmistus

  1. Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan.
  2. Valuta raejuusto lävikössä.
  3. Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi jauhotetulla pöydällä. Siirrä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Leikkaa keittiöveitsellä parin senttimetrin päähän taikinan reunoista viilto taikinaa lävistämättä (reunojen suuntaisesti).
  5. Voitele reunakaistale munalla.
  6. Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  7. Levitä täyte taikinan päälle. Älä levitä täytettä reunojen päälle.
  8. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuutta. Jos piirakkaa meinaa saada liikaa väriä, peitä se loppupaiston ajaksi foliolla.
  9. Ota piirakka uunista ja koristele se ennen tarjoilua rucolan lehdillä.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää