Kalaruoka

Siikaceviche

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika -
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

n. 700 g
siikafilettä
3-4
limen mehu (+kuori)
1-2
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1-2 tl
suolaa
muutama rouhaisu
mustapippuria myllystä
2-3 tl
ruokosokeri
2-3 rkl
oliiviöljyä
1 puntti
tuore korianteri

Tarjoiluun

nappi, lastu tai nacho
ruoho- tai kevätsipuli ja/tai korianteri
limen raastettua kuorta
(Hedelmää, kuten mangoa tai avokadoa)

Vaihtoehtoiset kalat:

ahven, lohikalat

Valmistus

  1. Nypi siikafileestä ruodot ja poista nahka.
    Huom! Luonnonkalat tulee pakastaa ennen raakakypsytystä loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastimessa (-18 C) vähintään vuorokauden ajan. Kasvatettua kalaa, esim. kasvatettua siikaa tai kirjolohta puolestaan ei tarvitse pakastaa ennen raakakypsytystä.
  2. Paloittele nahaton ja ruodoton kalafilee sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi.
  4. Hienonna tuore korianteri.
  5. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  6. Pese huolella limet ja raasta niistä kuori (tulee koristeeksi ja mauksi tarjoiluvaiheessa) ja purista niistä mehut laakeaan kulhoon, poista mahdolliset siemenet.
  7. Lisää limemehun joukkoon punasipuli, valkosipuli, chili, suola, ruokosokeri, mustapippuria myllystä ja korianterisilppu. Sekoita.
  8. Lisää siikapalat seokseen ja sekoita. Anna maustua hetken (n.5 min.), muttei kuitenkaan puolta tuntia kauempaa, ettei kala kypsy liikaa. Jos annat kypsyä kauemmin kuin 5 min., siirrä jääkaappiin ja sekoita pariin otteeseen.
  9. Tarkista maistamalla cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy ja sekoita varovasti.
  10. Tarjoile nachojen, nappien tai lastujen kanssa. Cevichen lisäksi voi tarjoilussa olla mukana hedelmää, kuten mangoa tai avokadoa. Koristele tuoreella kevät- tai ruohosipulilla ja/tai korianterilla sekä limenkuoriraasteella.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää