Valmistus
- Nypi siikafileestä ruodot ja poista nahka.
Huom! Luonnonkalat tulee pakastaa ennen raakakypsytystä loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastimessa (-18 C) vähintään vuorokauden ajan. Kasvatettua kalaa, esim. kasvatettua siikaa tai kirjolohta puolestaan ei tarvitse pakastaa ennen raakakypsytystä. - Paloittele nahaton ja ruodoton kalafilee sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi.
- Hienonna tuore korianteri.
- Poista chilistä siemenet ja hienonna.
- Pese huolella limet ja raasta niistä kuori (tulee koristeeksi ja mauksi tarjoiluvaiheessa) ja purista niistä mehut laakeaan kulhoon, poista mahdolliset siemenet.
- Lisää limemehun joukkoon punasipuli, valkosipuli, chili, suola, ruokosokeri, mustapippuria myllystä ja korianterisilppu. Sekoita.
- Lisää siikapalat seokseen ja sekoita. Anna maustua hetken (n.5 min.), muttei kuitenkaan puolta tuntia kauempaa, ettei kala kypsy liikaa. Jos annat kypsyä kauemmin kuin 5 min., siirrä jääkaappiin ja sekoita pariin otteeseen.
- Tarkista maistamalla cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy ja sekoita varovasti.
- Tarjoile nachojen, nappien tai lastujen kanssa. Cevichen lisäksi voi tarjoilussa olla mukana hedelmää, kuten mangoa tai avokadoa. Koristele tuoreella kevät- tai ruohosipulilla ja/tai korianterilla sekä limenkuoriraasteella.