Kalaruoka

Smetana-tuorejuustokuorrutteinen uunilohi

Tekoaika 4 h
Passiivinen valmistumisaika 3 h 30 min
Annokset -
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

500 g
lohifilee
200 g
aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto
120 g
smetana
1,5 dl
pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
kevätsipulin varsia
suolaa
mustapippuria

Valmistus

Suolaa lohi kevyesti ja anna graavautua muutama tunti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja lämmitä lohta muutama minuutti uunissa, jolloin nahka lähtee helposti pois (jos ei poistanut nahkaa fileoinnin yhteydessä ennen graavausta).
Lisää lohen päälle mustapippuria myllystä ja sekoita keskenään loput aineet. Levitä seos kalan päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Lisukkeeksi sopii hyvin keitetyt perunat tai kiertoilmauunissa yhtä aikaa paistuvat lohkoperunat.

Kalan voi myös kääriä kokonaan folioon, niin että alapuoli on vahvistettu useammalla kerroksella ja grillata grillissä kauniina kesäiltana.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää