Kalaruoka

Sokerisuolattua haukea ja pikkelöityä fenkolia

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 1 h 30 min
Annokset 4
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Sokerisuolattu hauki

600 g
Haukifilee
1 dl
Hienoa sokeria
1 dl
Hienoa merisuolaa

Pikkelöity fenkoli

1 kpl
Fenkoli
1 dl
Väkiviinaetikkaa
2 dl
Hienoa sokeria
3 dl
Vettä

Koristeluun

Tilliä

Kokeile myös:

Voit valmistaa näistä raaka-aineista myös erinomaisen puolisäilykkeen. Lisää pikkeliliemeen 1-2tl (maun mukaan) suolaa. Laita sokerisuolatut haukipalat purkkiin ja kaada suolalla terästettyä pikkelilientä palojen päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Haukipalat säilyvät marinadissa noin parin viikon ajan.

Valmistus

1. Sekoita sokeri ja suola keskenään.
2. Leikkaa haukifileet ruodottomaksi. Voit pyytää myös kalatiskin myyjää tekemään fileistä ruodottomat valmiiksi.
3. Pyörittele ruodottomat haukifileen osat kauttaaltaan sokerisuolaseoksessa ja sulje ne astiaan kypsymään n. 1,5 tunniksi jääkaappiin.
4. Valmista pikkeliliemi sekoittamalla etikka, sokeri ja vesi keskenään, kunnes liuos muuttuu kirkkaaksi.
5. Kuori fenkoli ja siivuta se ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
6. Laita fenkolisiivut purkkiin ja peitä ne pikkeliliemellä. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa useita viikkoja, joten voit käyttää tästä ylijääneet fenkolit myöhemmin.
7. Ota kypsyneet haukifileen osat jääkaapista ja huuhtele ne huolellisesti kylmällä vedellä.
8. Leikkaa sokerisuolatut hauet noin 0,5 x 5 cm kokoisiksi paloiksi.
9. Asettele kalapalat kauniisti tarjoiluastialle tai valmiiksi lautaselle. Laita päälle pikkelöityä fenkolia ja koristele tillillä.
10. Nauti!
 
Huom! Ruokavirasto suosittelee kypsentämättömänä syötävän luonnonkalan pakastamista -20 asteessa vähintään vuorokauden ajan ennen valmistamista.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää