Valmistus
1. Sekoita sokeri ja suola keskenään.
2. Leikkaa haukifileet ruodottomaksi. Voit pyytää myös kalatiskin myyjää tekemään fileistä ruodottomat valmiiksi.
3. Pyörittele ruodottomat haukifileen osat kauttaaltaan sokerisuolaseoksessa ja sulje ne astiaan kypsymään n. 1,5 tunniksi jääkaappiin.
4. Valmista pikkeliliemi sekoittamalla etikka, sokeri ja vesi keskenään, kunnes liuos muuttuu kirkkaaksi.
5. Kuori fenkoli ja siivuta se ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
6. Laita fenkolisiivut purkkiin ja peitä ne pikkeliliemellä. Pikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa useita viikkoja, joten voit käyttää tästä ylijääneet fenkolit myöhemmin.
7. Ota kypsyneet haukifileen osat jääkaapista ja huuhtele ne huolellisesti kylmällä vedellä.
8. Leikkaa sokerisuolatut hauet noin 0,5 x 5 cm kokoisiksi paloiksi.
9. Asettele kalapalat kauniisti tarjoiluastialle tai valmiiksi lautaselle. Laita päälle pikkelöityä fenkolia ja koristele tillillä.
10. Nauti!
Huom! Ruokavirasto suosittelee kypsentämättömänä syötävän luonnonkalan pakastamista -20 asteessa vähintään vuorokauden ajan ennen valmistamista.