Kalaruoka

Uunilohi smetanalla

Tekoaika 20 min
Passiivinen valmistumisaika 1 h
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

n. 900 g
lohifilee
150 g
smetanaa
kourallinen
tuoretta tilliä silputtuna
1/2 tl
sitruunapippuri
1 tl
hienoa merisuolaa
1/2 tl
mustapippuria
3 tl
sitruunamehua

VAIHTOEHTOISET KALAT:
- kirjolohi
- taimen

Valmistus

Oiva kiireisen arjen ruoka. Osta lohifile kaupasta ja nypi loput ruodot, jos fileessä on ruotoja. Laita uunivuoan pohjalle hiukan öljyä (rypsiöljyä). Laita file nahkapuoli alaspäin vuokaan. Ripottele hieno merisuola kalan päälle ja nosta kala takaisin kylmään 30 min -1 h ajaksi. Sillä aikaa sekoita smetanaseos.

Lisää smetanapurkkiin hakattu tuoretilli, lisää sitruunapippuri, mustapippuri sekä sitruunanmehu. Seos voi maustua jääkaapissa, kunnes kala on suolaantunut.

Levitä smetanaseos lohifileen päälle tasaisesti. Paista filettä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Mikäli käytät ohuempaa filettä esim. kotimaista kirjolohta, voit lyhentää paistoaikaa (n. 25 min). Kala on kypsää, kun se lohkeaa helposti.

Keitä oheen ruis-riisiä tai kuoriperunoita ja tarjoile salaatin ja suolakurkkujen kera.

Tillin sijaan voit maustaa smetanan myös korianterilla tai ruohosipulilla. (Kuvassa ruohosipuliversio.)

Ylijääneen uunilohen voit hyvin käyttää seuraavana päivänä lounassalaattiin tai pastaan.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää