Kalaruoka

Mätimousse hauen mädistä

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 4 h
Annokset 5
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

150 g
Hauen mäti
1 kpl
Pieni punasipuli
0,5
Ruohosipuliruukka
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Vispikerma
120 g
Smetana
1 tl
Sitruunanmehu
ripaus
Valkopippuria

Mätimoussea sesongin mukaan

Mätimoussen raaka-ainetta voi vaihdella vuodenaikojan mukaan. Syksyllä muikun ja siian mäti ovat seosongissa. Joulun ja uuden vuoden aikaan kirjolohenmätiä on hyvin saatavilla tuoreenakin. Heti alkuvuodesta sesongissa on mateen mäti, jota seuraavat norssi eli kuore sekä hauki mäteineen. Kokeile rohkeasti ja löydä oma suosikkisi!

Yhteistyökumppani: Ruotsinkielinen Martta-organisaatio 

Valmistus

1. Valuta sulatettu mäti siivilässä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
2. Keitä kananmuna ja anna jäähtyä.
3. Kuori ja hienonna punasipuli sekä ruohosipuli. Muussaa kananmuna. Vaahdota kuohukerma.
4. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää