Valmistus
Keittiömestari Roy Norron pannusiika lyttypottujen kera sulaa suussa. Testaa herkullinen ruoka, joka toimii arjesta juhlaan.
- Pese perunat ja keitä ne (vaikka edellispäivänä)
- Suomusta & suolesta siika ja leikkaa siian pää pois
- Tee siian nahkaan pieniä viiltoja molemmin puolin
- Mausta kala vatsaontelosta sekä nahan päältä suolalla ja pippurilla
- Anna kalan maustua hetken.
- Litistä perunat haarukalla pellille, kaada päälle öljy, lisää suola ja pippuri ja voi nokare.
- Paista perunoita 225-asteen uunissa n. 15 min
- Tee smetanakastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, nosta maustumaan kylmään.
- Valmistele sivusalaatti suikaloimalla kurkkua kuorimaveitsellä kulhoon.
- Lämmitä paistinpannu kalalle, laita rypsiöljyä pannulle (pannu ei saa olla tulikuuma, esim. 7/9)
- Kun pannu kuuma, nosta pannusiiat paistumaan, käännä kun toinen puoli ruskistunut (n. 4-7 min)
- Lisää pannulle voi, anna sulaa ja valele kalat voilla.
- Voit lisätä voihin timjamin oksia ja tai/ja valkosipulin kynnen.
- Käännä kalat ja valele useamman kerran kalat toiseltakin puolelta.
- Nosta kalat pois pannulta.
- Laita pannu takaisin liedelle kuumenemaan
- Lisää kalakastikkeen ainekset: voi, kaprikset, pilkottu lehtipersilja ja samalla kun nostat pois pannun liedeltä sitruunamehu. Sekoita kokoajan.
- Viimeistele sivusalaatti: sekoita kurkkujen joukkoon idut ja silmusalaatti, lisää loraus öljyä ja ripaus suolaa.
- Kokoa annos: pohjalle smetanakastiketta, siika, peruna ja salaatti rinnan.
- Viimeistele siika ja peruna lämpimällä kapriskastikkeella.
Herkuttele!