Kalaruoka

Haukikvenellit

Tekoaika 45 min
Passiivinen valmistumisaika 8 min
Annokset -
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

500 g
haukimassa
2
kananmunan valkuainen
100 g
sulatettua voita
1,5 dl
kermaa
1
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunamehu
2 rkl
parmesan-juusto
1 dl
tuoretta tilliä silputtuna
n 0,5 rkl
sokeria

VAIHTOEHTOISET KALAT:

- lahna
- ahven
- kuha

Valmistus

  1. jauha haukifileet lihamyllyssä tai sauvasekoittimella 2-3 kertaa, jos fileissä vielä ruodot tallella
  2. lisää suola ja pippuri
  3. lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja munanvalkuaiset vaivatessa.
  4. sekoita joukkoon sitruunankuori, sitruunamehu sekä kerma.
  5. koepaista nokare taikinaa maun tarkistamiseksi vaikka pannulla
  6. muotoile massa kahden lusikan avulla ja laske nokareet keittoliemeen varovasti
  7. keitä kvenellit maidossa tai kalaliemessä 8-10 minuuttia hieman koosta riippuen

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää