Kalaruoka

Helppo mademuhennos arkeen

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 10 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

800 g
Perattu ja nyljetty made
mausteeksi jauhojen sekaan
Suolaa ja valkopippuria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Voita
Tilliä
0,5
Sitruunan mehu

Mademuhennos on myös juhlaruokaa

Halutessasi voit ryydittää mademuhennosta parilla niksillä:

1. Keitä mateen paloista liemi, kuten keittoa keittäessä. Lorauta keitinveteen muutama desi valkoviiniä ja heitä mausteeksi jokunen laakerinlehti. Nostele kalan palat liemestä pois keittämisen jälkeen reikäkauhalla.
2. Sulata toisessa padassa voi ja kypsennä vehnäjauho. Huom! Älä ruskista jauhoja. Kaada kalaliemi joukkoon ohuena nauhana. Anna liemen suurustua ja lisää kerma.
3. Kypsennä liemessä perunat sekä muut haluamasi kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla (mauste- tai mustapippurilla)
4. Kiehauta liemi vielä hieman sakeammaksi ja lisää lopuksi joukkoon ruodoista erotellut kalanpalat.

Valmistus

  1. Pilko kala kahdeksaan pieneen osaan.
  2. Pyörittele maustetuissa jauhoissa
  3. Paista kalanpalat voissa kuumassa valurautapadassa (myös muuta padat käy).
  4. Kun palat ovat kauttaaltaan kullanruskeita, kaada päälle kerma, purista joukkoon sitruunamehu ja anna porista kannen alla noin 7 minuuttia.
  5. Ripottele päälle runsaasti tilliä. Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä punajuurisäilykkeen kera.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää