Kalaruoka

Täyteläinen kirjolohikeitto

Tekoaika 30 min
Passiivinen valmistumisaika 15 min
Annokset 4
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

1 kg
kiinteitä perunoita
100 g
palsternakkaa
1 kpl
sipuli
700-800 g
kirjolohifileetä
1 L
vettä
4 dl
kuohukermaa
125 g
Koskelaskija, voimakas
2 rkl
kalakastiketta
1
limen mehu
2 tl
suolaa
Muutama ripaus
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
voit kuullottamiseen
tuoretta tilliä silputtuna

Hyvä tietää

Mikäli käytössäsi ei ole kalalientä, aasialaisen kalakastikkeen avulla saat liemeen voimakkaan ja täyteläisen maun.

Valmistus

  1. Kuori sekä kuutioi sipuli, palsternakka ja perunat.
  2. Laita vesi kuumenemaan vedenkeittimeen. Kuullota sillä välin sipulia ja juureksia voissa kattilassa.
  3. Kaada vesi juuresten päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kalakastike. Keitä kasviksia kypsiksi 10-12 min, kunnes ovat ”al dente”.
  4. Nahoita ja kuutioi odotellessa kirjolohifilee. Paloittele Koskenlaskija sekä silppua myös tilli valmiiksi.
  5. Lisää keittoon kerma ja paloiteltu Koskenlaskija. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Purista vielä joukkoon limen mehu ja mausta pippurilla sekä suolalla maun mukaan.
  7. Lisää kalakuutiot keittoon ja sekoita. Sulje kansi, nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua 10 min.

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää