Kalaruoka

Maukas kuha-kasvissosekeitto

Tekoaika 40 min
Passiivinen valmistumisaika 20 min
Annokset 5
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

1,5 kg
Bataattia
0,5 kg
Perunaa
3 kpl
Porkkanaa
100 g
Palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
3-5 kpl
Valkosipulin kynsiä
N. 1 L
Vettä
4 dl
Kuohukermaa
2-3 tl
Suolaa
0,5-1 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 kpl
Limen mehu
700-800 g
Kuhafileetä
Maustamiseen
Suolaa
Paistamiseen
Voita
3 siivua
Paahtoleipää
2-3 rkl
Ruokaöljyä

Valmistus

  1. Kuori kasvikset. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Laita ne kuullottumaan kattilaan öljyn kanssa.
  2. Laita vesi kuumenemaan vedenkeittimeen.
  3. Kuutioi loput kasvikset. Lisää kasviksia kuullottumaan samalla kun leikkaat niitä.
  4. Kun kasvikset on pilkottu, kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola, pippuri ja mausteet.
  5. Keitän. 20 min, kunnes kaikki kasvikset ovat reilusti kypsiä.
  6. Sillä välin kuutioi ja paista krutongit rapeiksi paistinpannulla nokareessa voita miedolla keskilämmöllä 5-10 min.
  7. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi. Leikkaa erikseen vielä pyrstöosa ja seläke. Voit heittää ohuet vatsapalat keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Ruotorivejä ei kannata heittää soppaan.
  8. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisätään kerma ja kuumennetaan kiehuvaksi. Lisää kuhafileiden ohuet vatsapalat sekä purista joukkoon limen mehu. Nosta kattila levyltä ja anna hautua muutama minuutti.
  9. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
  10. Paista kuhafileen palat voissa pannulla. Mausta suolalla.
  11. Annostele keitto lautasille. Nosta kunkin annokseen päälle pari kuhafileen palaa sekä kourallinen krutonkeja.
  12. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla yrteillä, limellä tai kermavanalla.

Hyvää ruokahalua!

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Vaikeusaste

Opi lisää