Valmistus
- Kuori kasvikset. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Laita ne kuullottumaan kattilaan öljyn kanssa.
- Laita vesi kuumenemaan vedenkeittimeen.
- Kuutioi loput kasvikset. Lisää kasviksia kuullottumaan samalla kun leikkaat niitä.
- Kun kasvikset on pilkottu, kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola, pippuri ja mausteet.
- Keitän. 20 min, kunnes kaikki kasvikset ovat reilusti kypsiä.
- Sillä välin kuutioi ja paista krutongit rapeiksi paistinpannulla nokareessa voita miedolla keskilämmöllä 5-10 min.
- Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi. Leikkaa erikseen vielä pyrstöosa ja seläke. Voit heittää ohuet vatsapalat keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Ruotorivejä ei kannata heittää soppaan.
- Kun kasvikset ovat kypsiä, lisätään kerma ja kuumennetaan kiehuvaksi. Lisää kuhafileiden ohuet vatsapalat sekä purista joukkoon limen mehu. Nosta kattila levyltä ja anna hautua muutama minuutti.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
- Paista kuhafileen palat voissa pannulla. Mausta suolalla.
- Annostele keitto lautasille. Nosta kunkin annokseen päälle pari kuhafileen palaa sekä kourallinen krutonkeja.
- Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla yrteillä, limellä tai kermavanalla.
Hyvää ruokahalua!