Kalaruoka

Pannusiikaa ranskalaisittain & lyttypotut

Tekoaika 45 min
Passiivinen valmistumisaika 5 min
Annokset 1
Vaikeusaste Keskitaso

Ainekset

Lyttyperunat

2 kpl
perunaa (yleisperunaa)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
nokare
voita/peruna

Kala

1 kpl
pannusiika
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistoon
2-3 rkl
voita valeluun
1 kpl
valkosipulin kynsi
muutama oksa
tuoretta timjamia

Kapriskastike

1 rkl
Voita
2 tl
kapriksia
2-3 rkl
pilkottua lehtipersiljaa
1/2
sitruunan mehu

Smetanakastike

2-3 rkl
smetanaa
1-2 tl
sitruunan tai limen mehua
2-3 tl
pieneksi pilkottua tuoretilliä

Sivusalaatti

hyppysellinen
silmusalaattia
kourallinen
suikaloitua kurkkua
hyppysellinen
ituja
ripaus
rypsiöljyä
ripaus
suolaa

VAIHTOEHTOISET KALAT

- ahven
- särki

Valmistus

Keittiömestari Roy Norron pannusiika lyttypottujen kera sulaa suussa. Testaa herkullinen ruoka, joka toimii arjesta juhlaan.

  1. Pese perunat ja keitä ne (vaikka edellispäivänä)
  2. Suomusta & suolesta siika ja leikkaa siian pää pois
  3. Tee siian nahkaan pieniä viiltoja molemmin puolin
  4. Mausta kala vatsaontelosta sekä nahan päältä suolalla ja pippurilla
  5. Anna kalan maustua hetken.
  6. Litistä perunat haarukalla pellille, kaada päälle öljy, lisää suola ja pippuri ja voi nokare.
  7. Paista perunoita 225-asteen uunissa n. 15 min
  8. Tee smetanakastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, nosta maustumaan kylmään.
  9. Valmistele sivusalaatti suikaloimalla kurkkua kuorimaveitsellä kulhoon.
  10. Lämmitä paistinpannu kalalle, laita rypsiöljyä pannulle (pannu ei saa olla tulikuuma, esim. 7/9)
  11. Kun pannu kuuma, nosta pannusiiat paistumaan, käännä kun toinen puoli ruskistunut (n. 4-7 min)
  12. Lisää pannulle voi, anna sulaa ja valele kalat voilla.
  13. Voit lisätä voihin timjamin oksia ja tai/ja valkosipulin kynnen.
  14. Käännä kalat ja valele useamman kerran kalat toiseltakin puolelta.
  15. Nosta kalat pois pannulta.
  16. Laita pannu takaisin liedelle kuumenemaan
  17. Lisää kalakastikkeen ainekset: voi, kaprikset, pilkottu lehtipersilja ja samalla kun nostat pois pannun liedeltä sitruunamehu. Sekoita kokoajan.
  18. Viimeistele sivusalaatti: sekoita kurkkujen joukkoon idut ja silmusalaatti, lisää loraus öljyä ja ripaus suolaa.
  19. Kokoa annos: pohjalle smetanakastiketta, siika, peruna ja salaatti rinnan.
  20. Viimeistele siika ja peruna lämpimällä kapriskastikkeella.

Herkuttele!

Kategoriat

Ruokalaji
Kalalaji
Sesongit
Erityisruokavaliot
Vaikeusaste

Opi lisää