Kalaruoka

Järvikalan reseptikilpailun voittajaksi järvikala-muffinssit

Järvikala-muffinssit valittiin Järvikalan reseptikilpailun voittajaksi. Resepti on Turkulaisen Lauri Oilinkin kehittelemä. Raati arvioi Oilinkin Järvikala-muffinsin hyvin korkealle kaikissa arviointiluokissa. Tuotteen maku, aromi ja rakenne oli erinomainen ja sen katsottiin soveltuvan erinomaisesti kaupalliseksi tuotteeksi. Lisäksi sen ulkonäkö hurmasi raadin kauneudellaan ja lisäpisteitä annettiin vajaasti hyödynnettyjen lajien käytöstä. Voittaja tullaan palkitsemaan Rosellin kaiverretulla kalaveitsellä.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Tiina Varjuksen resepti Jettesaaren hauki.
Kuva: Kalaruoka.fi/Anne-Maarit

Kilpailussa täpärästi toiseksi sijoittui Luhtajokelaisen Tiina Varjuksen kehittelemä Jettesaaren hauki -resepti. Resepti sai kiitosta helppoudestaan sekä erinomaisista makuyhdistelmistä. Hauki oli kertakaikkiaan suussa sulavaa usean raatilaisen mielestä. Nämä kaksi reseptiä erottuivat selvästi muista maisteluvaiheeseen päässeistä resepteistä ja molemmat pyritään kaupallistamaan tulevaisuudessa. Yhteistyötä tehdään kalanjalostusyrityksen kanssa.

Lisäksi yksi kiinnostava resepti oli LahnaCapelli. Siinä raati totesi olevan hieman vielä kehittämisen varaa, joten Kalaruoka.fi muokkasi raadin näkemysten mukaan reseptiä ja resepti onkin nyt jokaisen testattavissa Kalaruoka.fi:ssä.

Reseptien valmistusta oli mukana kuvaamassa Kalaruoka.fi, jonka sivuilla reseptikilpailuun osallistuneita reseptejä tullaan jatkossa julkaisemaan. Video- ja kuvamateriaalia reseptien valmistuksesta voi nähdä myös kalaruoka.fi -sivuston sosiaalisissa kanavissa.

Reseptikilpailu oli käynnissä 21.1-20.3.2021 ja yhteensä 19 reseptiä osallistui kilpailuun.  Kahdeksan resepteistä valittiin mukaan kilpailun valmistus- ja maisteluvaiheeseen. Kilpailun tarkoituksena oli löytää järvikalatuotteita, jotka soveltuisivat kaupalliseen käyttöön. Kilpailussa korostettiin vajaasti hyödynnettyjen kalalajien suosimista resepteissä. Reseptikilpailu on osa Sisä-Suomen kalatalousryhmän Järvikalan arvoketju-hanketta ja se toteutettiin yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen, Kalaruoka.fi ja Salpausselän Kalan kanssa.

Kategoria: Uutiset

Lisätty 24.5.2021

Kumppanin reseptit

Jatka lukemista