Kalaruoka

Järki Särki Chili

Suosittuun Järki Särki- säilykeparveen on uinut uusi jäsen Järki Särki Chili

Kotikeittiössämme kehitetty uutuusmaku, jossa särki saa uutta sävyä chilistä ja tuo potkua kalaruokien valmistukseen.

Chilillä maustettu Järki Särki sopii täydellisesti ruuanvalmistukseen. Laita tacojen täytteeksi, tee nopea kalawokki tai maukas kalakeitto. Käytä tapaksena, tabbouleh-salaatissa tai suolaisessa piiraassa! Hyvää, terveellistä ja helppoa!

Särki on noussut kotimaisten arvokalojen joukkoon ja kuluttajien kiinnostus sitä kohtaan kasvaa koko ajan. Särjestä on tullut haluttu herkku ja se onkin tervetullut lisää varsin suppeaan käyttökalavalikoimaamme, jota kasvatettu norjalainen kirjolohi dominoi. 

Kalansyöjien kannattaa muistaa kaupan säilykehylly, josta löytyy loistavia kotimaisia kalasäilykkeitä. Lasipurkkiin säilötty kala on nerokas tapa hyödyntää särkikaloja. Painekypsennys pehmentää kalanruodot huomaamattomaksi kalsiuminlähteeksi ja samalla syntyy lisäaineeton säilyke, joka säilyy energiatehokkaasti huoneenlämmössä. 

Särkikaloja pyydetään sesonkiluonteisesti kylmän veden aikaan kevättalvella, keväällä ja syksyllä, mutta säilömisen avulla ne saadaan ympärivuotiseen käyttöön. 

Lasipakkaus on turvallinen, lasista ei liukene tuotteeseen mitään pitkänkään säilytyksen aikana ja avatunkin tuotteen voi laittaa samassa purkissa jääkaappiin, toisin kuin metallisen säilykepurkin.

Laadukas kala ja muut ensiluokkaiset raaka-aineet säilöttynä tekevä kalaruokien valmistamisesta helppoa ja vaivatonta. Kaapissa olevat kalasäilykkeet varmistavat, että kalaruokia tulee valmistettua aiempaa useammin ja eri kalalajeja tulee nautittua monipuolisemmin.

Särki nappaa ykkössijan ympäristöystävällisyydessä. Särkiä pyytämällä poistetaan vesistöistä fosforia ja vähennetään rehevöitymistä. Särki on myös ilmastoystävällinen proteiinin lähde ja särkikalakannat eivät ole uhanalaisia.

Järki Särki on maatilalähtöinen elintarvikeyritys Jyväskylän Korpilahdelta, joka tuottaa Voi Hyvin- luomuhunajaa ja Järki Särki -kalasäilykkeitä.

Järki Särki Chili ainekset:
Särki, porkkana, maustekurkku, chili, luomurypsiöljy, merisuola 1,5 %, laakerinlehti, valkopippuri, neilikka.

www.jarkisarki.fi

Kategoria: Uutiset

Lisätty 1.11.2020

Jatka lukemista