Kalaruoka

Kalaruoka.fi avautuu kesän kalaruokasesonkiin

Kalaruoka kasvattaa suosiotaan, mutta silti yhä harvempi osaa laittaa kalasta ruokaa tai ainakaan pyöreästä kalasta.

Kalaruoka.fi-verkkopalvelu onkin kehitetty kaikkia kalaruuasta kiinnostuneille tietokanavaksi niin kalan käsittelyn, kalan valmistuksen, kala-raaka-aineen sekä vastuullisesti pyydetyn kalan näkökulmasta.

Yhä 80 % Suomessa kaupasta hankitusta kalasta on ulkolaista kalaa (Norjan lohi, tonnikala, valmiit kalapakasteet) vaikka kotimaassa on varsin kestävät kalakannat kalan laajamittaisempaan hyödyntämiseen ruokapöydässä. Tutkimusten mukaan suomalaiset haluasivatkin syödä enemmän kalaa ja juuri kotimaista kalaa, mutta mikä estää. Kalaruoka.fi:n näkemyksen mukaan yhtenä syynä on, että kalan käsittely- ja valmistustaidot ovat suomalaisilla päässeet viimeisten vuosikymmenten aikana rappeutumaan. Kalan käsittelyä ei opita äidinmaidossa eikä isien kanssa kalareissuilla saati tiukassa kuntien talouskurimuksessa kotitaloustunneilla.

Suomalaista kalaa, sen saatavuutta ja sen käytön osaamista on tarpeen parantaa. Kalaruoka.fi onkin uusi digitaalinen media, joka keskittyy kotimaisen kalankäytön ja kalaruokakulttuurin edistämiseen sekä tiedon jakamiseen. Kyse ei ole vain resepteistä vaan myös kalankäsittelytaitojen jakamisesta ja kalanvalmistukseen liittyvien niksien kertomisesta laajalla skaalalla.

Kalaruoka.fi-sivustolla on alussa tarjolla rajattu määrä kalaruokareseptejä. Lisäksi runsaasti tietoa kalaruuan käsittelyyn ja valmistukseen liittyen. Lisäksi kerromme miten kala päätyy kuluttajan lautaselle joko ammattilaisten ja kaupan kautta tai itse pyydettynä. Tulevaisuudessa tiedon määrää pyritään lisäämään, kun yhteistyötä saadaan rakennettua niin ruoka-alan toimijoiden kuin kala-alan toimijoiden kanssa.

Sivustolle pyritään myös saamaan tietoa kalaruokatapahtumista, julkaisemaan alaan liittyvät uutiset, kertomaan uutuustuoteista ja vinkkaamaan jopa kalaruokaan liittyvistä kursseista.

Media on kohdennettu kuluttajille ja se tarjoaa alustan kalatalousalan toimijoille näkyvyyteen eri tavoin. Kalaruoka.fi on puolueeton alusta eikä minkään tietyn alan tai toimijan ohjauksessa. Sisältöä sivustolle tuottavat median toimittajat, yhteisöön kuuluvat asiantuntijakumppanit sekä kaupalliset kumppanit. Myös kuka tahansa kalaruokaan vihkiytynyt voi tarjota blogijuttujaan, reseptejään ja kuviaan Kalaruoka.fi:lle julkaistavaksi.

Kalaruoka.fi:n perustajat ovat kotimaisen vapaa-ajankalastukseen keskittyneen digimedian, Kalastajan Kanavan taustahenkilöitä.

Muista klikata Kalaruoka.fi sivusuosikkeihisi ja lisäksi laittaa Kalaruoka.fi:n somekanavat seurantaan: Facebook, Instagram, Twitter sekä YouTube.

Kategoria: Uutiset

Lisätty 24.6.2021

Jatka lukemista