Kalaruoka

Kalastava Masterchef Kristiina Ponsimo Kalaruoka.fi:n toimittajaksi

TV:stä tutun päätoimittaja Roy Norron rinnalla uudessa Kalaruoka.fi-digimediassa, aloittaa toimittajana toinen televisiosta tunnettu kotikokki Masterchef Suomi 2023 -voittaja Kristiina Ponsimo. Kalaruoka.fi-digimedian pyrkimyksenä on edistää suomalaisten kalaruokaosaamista ja intoa käyttää kotimaisia kaloja ulkomaisten vaihtoehtojen sijaan.

Masterchef Suomi 2023 voittaja Kristiina Ponsimo on intohimoinen kotikokki, jonka lempiraaka-aineet ovat kotimaiset kalat, mädit ja ravut. Kristiina on ammatiltaan kuvataiteen opettaja, joten vaikka hän korostaa ruuanlaitossa aina makua, tuoreutta ja lähiraaka-aineita, on myös ruoan visuaalisuudella hänelle tärkeä rooli. ”Ruokailu on kokonaisvaltainen elämys, jossa kaikki aistit ovat tärkeässä roolissa.” toteaa Ponsimo.

Kuva MTV3

Kristiinan annokset yleensä yhdistävät suomalaista perinneruokaa ja ranskalaista keittiötä. Italia, Kaakkois-Aasia, Lähi-Itä ja Väli-amerikka ovat myös inspriraation lähteinä arkikokkailuissa. Monet suomalaiset kalat ovat Kristiinan mielestä aliarvostettuja ja kotikokkien pitäisi uskaltaa kokeilla niitä rohkeammin. Kristiina näytti itse mallia Masterchef-kilpailussa tarjoilemalla lähes joka tilanteessa tuomareille kotimaisista kaloista mitä upeampia herkkuja.

Masterchef kiteyttää ruokafilosofiansa: ”Suomalaisista lähiraaka-aineista saa loihdittua uskomattoman herkullisia makumatkoja. Kala merestä tai järvestä, sienet ja marjat metsästä, kasvikset, juurekset ja tuoreet yrtit lähituottajilta, mutta inspiraatio luovasti sitten mistä milloinkin; Siitä on täydellinen ruokaelämys tehty.”

Kalaruoka.fi:n tuoreen toimittajan lempiharrastuksia ruuanlaiton lisäksi ovat kalastus, sienestys, mökkeily ja matkustelu. Mökiltä Turun saaristosta merestä nousee usein haukea, ahventa, siikaa tai lahnaa ja kotona kahden innokkaan alakouluikäisen tyttären sekä aviomiehen apukäsiä tarvitaan usein silakoiden tai muikkujen perkaamiseen. Labradoodle Neilikka on myös tietenkin aina kaikessa mukana.

Kuuntele Kristiinan haastattalu voiton jälkeen Kalastajan Radiossa.

Konkretiaa kotimaisen kalan puolesta

Kalaruoka.fi opastaa suomalaisia kalankäsittelytaidoissa ja houkuttelee herkullisilla ja helpoilla resepteillä kotimaisten kalojen ääreen. Tuottaja Anne-Maarit Sepling avaa: ”Median toimittajat eivät ainoastaan rakenna uusia kalaruokareseptejä, vaan tarjoavat niksejä kalankäsittelyyn ja -valmistukseen, niin videoilla, artikkeleissa kuin somessa. He kirjoittavat ajankohtaisista kalaan ja kalaruokaan liittyvistä aiheista: Pyynnistä kalatukkuihin ja kalanjalostukseen, kalaravintoloista kalatalousviranomaisiin. Toimittajat tekevät myös livelähetyksiä kokkailuistaan ja kalankäsittelystä, sekä tarjoavat paljon vinkkejä myös välineistä. Tavoitteena on edistää koko kotimaista kalatalousalaa.”

Kalaruoka.fi julkisti päivää aiemmin median päätoimittajaksi Suomalainen menestysresepti -kilpailun finalistin, keittiömestari Roy Norron. Tuottaja toteaa: ”On ainutlaatuista saada mukaan tällaisia tuoreita ja innovatiivisia huipputekijöitä, kuten Kristiina ja Roy. Koko kalatalousala hyötyy näin kovan luokan kotimaisen kalan puolestapuhujista, joilla on jo näyttöjä eikä ainoastaan tavoitteita. Kysyntää tiedolle on, sillä nykyisellään kotimaisten kalojen käsittely-, valmistus- ja ravintotietous on varsin hajallaan. Kalaruoka.fi:ssä on jo ennen varsinaista lanseerausta käynyt toistasataatuhatta kävijää.

Lisätietoja, haastattelu- ja kuvapyynnöt: tuottaja Anne-Maarit Sepling, anne-maarit.sepling ( at ) eforte.fi, 050 5454 014.

Kalaruoka.fi-verkkopalvelu on kaikkien kalaruoasta kiinnostuneiden tietokanava niin kalan käsittelyn, valmistuksen, kalaraaka-aineen sekä vastuullisesti pyydetyn kalan näkökulmasta. Kalaruoka.fi on osa Eforte Oy:n mediaperhettä. Sisarmedia Kalastajan Kanava on vapaa-ajankalastuksen kattavin digimedia. Kalastajan Kanavalla ja Kalaruoka.fi:llä on yhteensä lähes 100 000 seuraajaa eri kanavissaan saavuttaen viikkotasolla n. 340 000 ihmistä. Yhtiö työllistää kolmen vakituisen henkilön lisäksi 4-6 freelancetoimittajaa joka kuukausi sekä useamman kerran vuodessa kuvaajia, editoijia ja muita alan ammattilaisia.

Kategoria: Uutiset

Lisätty 8.3.2024

Jatka lukemista