Kalaruoka

Kalan maku suussa kohti uutta vuotta

Joulun pyhät ja välipäivät on vietetty. Kalaa on syöty monissa talouksissa ehkä hiukan normaalia enemmän. Perinteiset kalapöydän antimet eivät ehkä ole kaikkein kovimmassa huudossa vuoden vaihtuessa. Uutta vuotta juhlistetaan usein joko pienemmällä tai vähän isommallakin joukolla, jolloin erilaiset helposti valmistettavat ja joulusta poikkeavat kalaherkut kyllä maistuvat. Suuntaa siis vuoden viimeisenä aamuna ruokakauppaan Kalaruoka.fi:n rentoja ruoka- ja reseptisuosituksia hyödyntäen:

Ahven ceviche

Ceviche toimii aina. Se on mukavan rento kalaruoka, joka sopii kuitenkin myös juhlapöytään. Ceviche on helppo sekä nopea valmistaa ja siihen voi käyttää useita kotimaisia kalalajeja. Esimerkiksi kuha sekäkasvatettu siika tai kirjolohi toimivat mainiosti. Syvenny cevichen valmistukseen tarkemmin tästä linkistä. Tarjoa ceviche vaikka tacojen tai wrappien täytteenä.

Pizza Stromboli

Savukala-pizzapitko on näppärä tarjottava isommallekin porukalle. Sen täytteeksi sopivat erinomaisesti esimerkiksi lämmin- ja kylmäsavukalat – miksei esimerkiksi kotimainen kalasäilykekin! Jos pizza ei pitkon muodossa sytytä, niin perinteinen kotitekoinen pizza on myös varma valinta!

Kala-hotdogit

Uuden vuoden hodarit on helppo valmistaa isona satsina uunissa. Kalatäytteen saat niihin kätevästi esimerkiksi kotimaisista järvikalapuikoista. Nämä hodarit ovat toimituksessa suosittu arkiruoka, mutta toimivat loistavasti myös rentona juhlaruokana vaikkapa juuri uuden vuoden juhlissa. Lime-korianterimajoneesi tuo hodareihin raikasta twistiä. Reseptin hodareihin löydät tästä.

Savukalapiirakka

Tämä lienee klassikko ja toimii tarjottavana isollekin porukalle. Valmis pohja kaupasta ja sen päälle herkullinen savukalatäyte – takuuvarma ruoka vuodenvaihteen juhlaan!

Kalakubljanka

Tee nopea kalaherkku voitaikinakuoreen niistä kaloista mitä sinulla on pakastimessa tai muuten saatavilla. Tämä perinneherkku tehdään yleensä lohesta, mutta me testasimme kuhan ja sehän maistui oivalle. Lisää suolaa mikäli teet raa’asta kalasta ja vähennä suolaa, jos käytät kalasäilykettä tai esim. joulun graavi- tai kylmäsavukaloja.

Savukalawrapit

Savukala sopii uuteen vuoteen. Tässä nopea herkku jouluruokiin kyllästyneelle kokille. Täysjyväwrappejä, savukalamoussea, salaattia tilliä ja kananmunaa. Helppoa ja niin herkullista.

 

Kalaruoka.fi kiittää kuluneesta vuodesta sekä toivottaa kaikille oikein maukasta ja kalaisaa vuotta 2022!

Kategoria: Uutiset

Lisätty 30.12.2021

Jatka lukemista