Kokosimme Kalaruoka.fi -reseptipankista kesäisen kalapöydän lisukkeineen, josta löytyy ideoita moneen hetkeen. Käytä sellaisenaan, jalosta, sovella tai vaihtele kalalajeja sen mukaan, mitä katiska antaa tai kalatiski tarjoaa. Näillä pääset pitkän matkaa ja lisää löytyy tutkimalla reseptipankkia. Muista suosia kotivesiemme huippuraaka-aineita!
Limegraavattua kirjolohta, sokerisuolattua haukea & jääkellarin kirjolohta
Graavikala kuuluu jokaiseen kalapöytään. Kirjololohi, särki, hauki, siika ja moni muu, niillä onnistuu. Kannattaa kokeilla perinteisiä reseptejä erilaisilla mausteilla ja kokeilla uutta!
Sokerisuolattua haukea ja pikkelöityä fenkolia
Kylmäsavuhaukea, kylmäsavukirjolohta, kokonaisena savustettu lahna vai savuahven munakastikkeella?
Savustettu kala on osa suomalaista kesää. Valitse oma suosikkireseptisi sen mukaan, mitä katiska tai onki antaa.
Kylmäsavukirjolohi pallogrillissä
Savuahven perinteisellä munakastikkeella
Piparjuurisilakat, chili-korianterisilakat, suutarinlohta, sitrus-fenkolisilliä – vai sittenkin sillikaviaaria?
Silakka ja silli, teoriassa sama kala, mutta eri meri. Oli meri eri tai ei, niin nämä pikkukalat ovat olleet suomalaisen kalapöydän peruskallio ja ankkuri.
Sillikaviaari – toimituksen valinta
Grillatut kirjolohikierteet, halsterisilakat & Ahventa ja parsaa
Jos tarvitaan lämmin pääruoka tai tekee mieli grillata, niin tästä pari testattua kovan luokan vaihtoehtoa.
Halsterisilakat ja kasvisnyytit
Ahventa, parsaa ja ruohosipuliperunoita
Keittiömestarin kesäperunat, saaristolaisleipä masterchefin tapaan, savukalan kastike & raparperivinegretillä maustettu lisukesalaatti
Niin, kyllä sen kalan kaverina jotain olisi kiva olla. Näillä pärjäät pitkälle.
Kalapöydän lisukesalaatti raparperivinegretillä
Herkullisia hetkiä kesään toivottaa Kalaruoka.fi -tiimi!