Suoraan sisältöön
Haku:
Haku:
Kalaruokaa tarjoaa
Anna palautetta
Medialle
Etusivu
Reseptit
Opi
Ajankohtaista
Kotimainen kala
Itse pyydetty kala
Ammattikalastajat
Kalanjalostajat
Kalakaupat
Kalaravintolat
Opi
Opi
Kalan käsittely
Kalan valmistus
Kala raaka-aineena
Kalasesongit
Kalakannat
Säilyvyys ja säilytys
Opi
Kalan käsittely
Kalan valmistus
Kala raaka-aineena
Kalasesongit
Kalakannat
Säilyvyys ja säilytys
Kalan käsittely
Opi
Kalaruoka.fi
Kalan tainnutus ja verestys
Kalan tainnutus ja verestys parantaa kalan laatua – niin makua kuin sen säilyvyyttä. Ruokakalaa itse kalastavan on syytä tietää, että kala on lainkin...
Opi
Kalaruoka.fi
Tunne lohen fileointiluokat
A- vai D-file, onko se jokin laatuluokka? Kalatiskillä saattaa tarjolla olla erilaisia hintoja lohelle ja kirjolohelle A:sta E:hen. Kyse on fileointiluokituksista, joka määräytyy...
Opi
Kalaruoka.fi
Mädin käsittely
Vaikka mäti kuuluukin monella lähinnä joulupöytään, saa sitä Suomessa kaupoista ympäri vuoden joko tuoreeltaan tai pakastettuna. Kannattaa huomioida, että sulana myytävä mäti saattaa...
Opi
Kalaruoka.fi
Kalankäsittelyvälineet
Kalojen perkaaminen ja esikäsittely sujuvat hyvin tiskipöydällä tai työpöydällä. Tottumattomalle kalan käsittely saattaa aluksi olla hankalaa, mutta tarkoituksenmukaiset ja hyväkuntoiset välineet helpottavat sitä...
Opi
Kalaruoka.fi
Kalan suomustaminen
Suomujen tehtävä on estää kalaa kuivumasta. Suomut suojaavat myös lihaa ja siksi suomupeite auttaakin pitämään kalan mehukkuuden tallella. Suomustaminen onkin yleensä tarpeen vain...
Opi
Kalaruoka.fi
Kalan perkaus ja suolistus
Perattaessa kalasta poistetaan sisälmykset, kidukset ja munuainen. Tämä tulee tehdä pian verestyksen jälkeen. Näin säilyvyyttä saadaan parannettua ja kalan valmistaminen ruoaksi tulee helpommaksi....
Opi
Kalaruoka.fi
Kalan nylkeminen
Tavallisimmin nyljettäviä kaloja ovat made ja ankerias. Ankeriaan käyttöä ruokakalana kehotamme kuitenkin välttämään sen uhanalaisuuden vuoksi. Myös ahvenen voi nylkeä, sillä se on...
Opi
Kalaruoka.fi
Miten fileoin kalan?
Kalan fileointi on hyödyllinen taito kalastajille ja kalaruuista innostuneille kotikokeille. Mikä onkaan mukavampaa kuin osata käsitellä itse pyydystetty saalis tai kaupan kalatiskiltä ostettu...
DG_Advanced_Search reset_query_posts: Ei yhtään queryä kesken!